Hallo, welkom op mijn site. Via de links kunt u kennis maken met mijn Maine Coons en hun familie. 

Voor degenen die zich afvragen waar de naam Flaigomar vandaan is gekomen: het is een samenspel van de namen van mijn eerste 3 Maine Coons : Flame, Igor en Marinka. 

Ik kocht mijn eerste Maine Coons Flame en Igor in 1997 en wilde met Flame gaan fokken. Helaas kreeg zij een baarmoederontsteking en werd meteen gesteriliseerd. Toen kwam Marinka in mijn leven en begon de zoektocht naar de juiste kater opnieuw.

In mei 2000 werd mijn eerste nestje geboren en alle kittens kregen een naam beginnend met de letter 'M', van hun moeder Marinka, hun fokster Mirella en van de maand waarin ze geboren werden: Mei.

De nestjes die hierna geboren zijn, hebben allemaal een naam gekregen starten met de volgende letter in het alfabet. Daarnaast had ik soms ook thema's voor hun namen, zoals films, musicals en titelsongs (Flaigomar's Miss Saigon). Of ik maak het wat ingewikkelder door hun namen te geven met 2-3 woorden beginnend met dezelfde letter (Flaigomar's Black Berry Blossom).

In december 2012 is het laatste nest kittens geboren. Na al een aantal jaren getwijfeld te hebben, heb ik definitief besloten om te stoppen met fokken.
 

GOUDEN MANDJES

Afscheid nemen van Coontjes die bij je zijn opgegroeid is een moeilijke beslissing, maar de groep was de afgelopen jaren te groot geworden om elke Maine Coon de liefde en aandacht te geven die het verdiende. Daarom hebben we voor een aantal van mijn Coontjes een ander thuis gezocht. De keuze welke kat wel of niet op de pagina "Gouden mandjes gezocht" zou komen was geen makkelijke, maar uiteindelijk heb ik gekeken naar leeftijd, gezondheid en het gedrag van de kat in de groep.

Af en toe kwam er iemand kijken en was er uiteindelijk geen klik met het coontje waar men voor kwam. Dan ging de zoektocht naar het gouden mandje voor die kat gewoon opnieuw van start.
Soms was er dan wel een klik met een van de andere coontjes en kreeg die kat onverwachts een gouden mandje.
Maar meestal had men een kat gezien op de site, kwam daarvoor kijken en was er ook meteen die belangrijke klik die de beslissing voor alle partijen eenvoudig maakt: het gouden mandje was gevonden!

Alle te herplaatsen Coons en zelfs een paar die niet op het lijstje voor herplaatsing stonden, hebben een geweldig nieuw huis gekregen en genieten stuk voor stuk van alle liefde en aandacht die ze daar krijgen.

Inmiddels ben ik er achter: "Afscheid nemen bestaat niet". Of een katje nu is overleden of een ander geweldig huisje heeft gekregen, helemaal weg zijn ze niet; ze zitten immers voor altijd in mijn hart!!